Tomme De Chèvre
Χώρα: ΓαλλίαΤο Tomme De Chèvre παρασκευάζεται από φρέσκο κατσικίσιο γάλα.
Είναι ημι-μαλακό με 45% περιεκτικότητα σε λίπος επί ξηρού. Η υφή του είναι κρεμώδης. Έχει ανοικτό κίτρινο χρώμα, ισχυρό και έντονο άρωμα και φρουτώδη γεύση. Παρασκευάστηκε για πρώτη φορά τον 17ο αιώνα. Το Tomme de Chèvre de Savoie, με την ελαφρώς γκρίζα φλούδα, φτιάχνεται από πλήρες γάλα και έχει έντονο άρωμα. Η γεύση του θυμίζει φρούτα και φουντούκια. Το τυρί ωριμάζει για επτά εβδομάδες πριν πωληθεί. Καταναλώνεται καλύτερα με πατάτες, ψωμί ή απλά λιωμένο και συνδυάζεται εκπληκτικά με λευκό κρασί.
- ΠροέλευσηΓαλλία
- ΔομήΗμι-μαλακό
- ΓάλαΚατσικίσιο