Tetilla
Χώρα: ΙσπανίαΠαρασκευάζεται από παστεριωμένο (ή και μη) αγελαδινό γάλα. Προέρχεται από την περιφέρεια της Γαλικίας. Είναι μαλακό, με 25% περιεκτικότητα σε λιπαρά. Η υφή του είναι κρεμώδης και απαλή και η κρούστα του φυσική. Το χρώμα του είναι ανοικτό κίτρινο και η γεύση του πικρή, βουτυρώδης και ελαφριά. Το Tetilla είναι ένα τυπικό τυρί της Γαλικίας. Το όνομα Tetilla σημαίνει “μικρό στήθος”, το οποίο περιγράφει το σχήμα του τυριού – έναν κώνο με σχήμα αχλαδιού. Για να ωριμάσει στο ζεστό και υγρό κλίμα της Γαλικίας χρειάζεται από 10 έως 30 ημέρες. Δοκιμάστε το Tetilla με ξηρό λευκό κρασί. Οι Ισπανοί το συνδυάζουν με πάστα κυδωνιών, φρούτα, ψητά πιάτα και ψωμί.
- ΠροέλευσηΠεριοχή της Γαλικίας
- ΔομήΜαλακό
- ΓάλαΑγελαδινό