Saint-Andre
Χώρα: ΓαλλίαΤο Saint-Andre παράγεται από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα.
Ανήκει στην οικογένεια των τυριών μπρι. Είναι μαλακό με 75% περιεκτικότητα σε λίπος επί ξηρού. Η υφή του είναι κρεμώδης και πυκνή, η γεύση του βουτυρώδης, αλμυρή και ελαφρώς ξινή, ενώ το άρωμά του είναι ήπιο αλλά πλούσιο. Το Saint Andre παράγεται στην περιοχή της Νορμανδίας της βορειοδυτικής Γαλλίας. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία έντονη εκδοχή του Μπρι. Η πλήρης, βουτυρώδης γεύση του Saint Andre μπορεί να κάνει ένα άσπρο κρασί να μοιάζει ξινό. Γι’ αυτό το λόγο είναι καλύτερο να συνδυαστεί με μια ελαφριά μπύρα ή μια φέτα αχλαδιού. Θα μπορούσατε επίσης να το απολαύσετε με ένα τραγανό γαλλικό ψωμί ή κράκερ.
- ΠροέλευσηΠεριοχή της Νορμανδίας
- ΔομήΜαλακό
- ΓάλαΑγελαδινό