Valencay
Χώρα: ΓαλλίαΤο Valencay παράγεται από μη παστεριωμένο γάλα κατσίκας.Πρόκειται για ένα μαλακό τυρί που περιέχει μπλε φλέβες, με 45% περιεκτικότητα σε λιπαρά. Η υφή του είναι κρεμώδης και λεία και έχει μια γεύση εσπεριδοειδών. Το τυρί Valençay είναι ένα από τα κλασικά γαλλικά τυριά που παρασκευάζονται στην επαρχία του Berry στην κεντρική Γαλλία. Η φλούδα του έχει αρχικά ένα μπλε-γκρι χρώμα και στη συνέχεια σκουραίνει. Είναι διαθέσιμο από τον Μάρτιο έως τον Δεκέμβριο. Η πιο ιδανική περίδος είναι μεταξύ Απριλίου και Αυγούστου. Το Valençay είχε σχήμα τέλειας πυραμίδας με μυτερή κορυφή. Αλλά λένε πως, όταν ο Ναπολέοντας επέστρεψε στο κάστρο του Valencay μετά από την αποτυχημένη αποστολή του στην Αίγυπτο, είδε το τυρί και μέσα στην οργή τού του έκοψε την κορυφή. Έκτοτε το τυρί φτιάχνεται με πεπλατυσμένη κορυφή.
- ΠροέλευσηΓαλλία
- ΔομήΜαλακό
- ΓάλαΚατσικίσιο