Afuega’l Pitu
Χώρα: ΙσπανίαΕίναι ένα από τα παλαιότερα ισπανικά τυριά. Μαλακό, με απαλή υφή και πικάντικη γεύση. Παράγεται από πλήρες γάλα αγελάδας και ωριμάζει μέσα σε καλούπι σε θερμοκρασία μεταξύ 20 και 25 βαθμών για 10 έως 48 ώρες. Κατά τη διάρκεια της παρασκευής του, προστίθεται ζωική πυτιά και αλάτι. Αν και το τυρί παράγεται όλο το χρόνο, η καλύτερη εκδοχή του είναι αυτή που παρασκευάζεται την άνοιξη και το χειμώνα, καθώς κατά τη διάρκεια αυτών των εποχών είναι υψηλή η περιεκτικότητα γάλακτος σε λιπαρά.
- ΠροέλευσηΙσπανία
- ΔομήΜαλακή, απαλή
- ΓάλαΑγελαδινό