Rochebaron
Χώρα: ΓαλλίαΠρόκειται για ένα εξαιρετικά απαλό και κρεμώδες τυρί. Παρασκευάζεται από παστεριωμένο αγελαδινό ή πρόβειο γάλα. Στο τυρί προστίθεται Penicillium glaucum για να δημιουργηθούν οι μπλε φλέβες μέσα στο μαλακό πολτοποιημένο σώμα του τυριού. Ωριμάζει σε τουλάχιστον 30 ημέρες, στις σπηλιές της περιοχής Massif Central. Το Rochebaron έχει την χαρακτηριστική γεύση του μπλε τυριού χωρίς όμως να είναι πολύ έντονη και ισχυρή. Μπορούμε να το απολαύσουμε καλύτερα με τραγανιστό ψωμί και φρούτα.
- ΠροέλευσηMassif Central
- ΔομήΑπαλή, κρεμώδης
- ΓάλαΑγελαδινό, πρόβειο