Raclette
Χώρα: ΓαλλίαΤο Raclette είναι ένα ημίσκληρο τυρί που παρασκευάζεται στις γαλλικές και ελβετικές Άλπεις. Δημιουργείται από μη παστεριωμένο γάλα αγελάδων. Το τυρί έχει ένα λεπτό, καφέ-πορτοκαλί χρώμα εξωτερικά, ενώ το εσωτερικό του είναι κίτρινο. Έχει ακόμα και λίγες διάσπαρτες τρύπες. Έχει ένα πολύ χαρακτηριστικό, ευχάριστο άρωμα και κρεμώδη υφή, παρόμοια με τα τυριά Gruyère. Η γεύση του ποικίλει από ελαφρώς όξινη έως γαλακτώδης.
- ΠροέλευσηΆλπεις
- ΔομήΗμίσκληρο
- ΓάλαΑγελαδινό