Autun
Χώρα: ΓαλλίαTo Autun είναι ένας ψηλός, κυλινδρικός κώνος μαλακού, φρέσκου τυριού, που παρασκευάζεται από αγελαδινό γάλα το καλοκαίρι και ένα μείγμα από κατσικίσιο και αγελαδινό γάλα το φθινόπωρο. Παράγεται στις φάρμες του Charolais, ψεκάζεται εξωτερικά με τον μύκητα Penicillium, για να παράγει τη χαρακτηριστική γκριζωπή του μούχλα.
Το μη παστεριωμένο γάλα που περιέχει 40-45% λίπος χρησιμοποιείται για την παρασκευή του τυριού. Δεδομένου ότι το τυρόπηγμα είναι άψητο και δεν πιέζεται, είναι ένα φρέσκο τυρί με πλούσια, στρογγυλή γεύση και μαλακή, λευκή πάστα. Το τυρί διαρκεί τρεις εβδομάδες για να ωριμάσει πλήρως.
- ΠροέλευσηCharolais
- ΔομήΚρεμώδης
- ΓάλαΑγελαδινό, κατσικίσιο