Bra
Χώρα: ΙταλίαΠαράγεται από παστεριωμένο ή μη παστεριωμένο αγελαδινό γάλα, αλλά κάποιες φορές προστίθενται και μικρές ποσότητες αιγοπρόβειου γάλακτος κατά την παρασκευή του. Εξωτερικά έχει υπόλευκο ή μπεζ χρώμα και το εσωτερικό του κυμαίνεται από ωχροκίτρινο έως σκούρο κίτρινο-πορτοκαλί.
Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι: Bra tenero, bra duro και bra d’alpeggio. Το Bra tenero είναι η μαλακή έκδοση η οποία ωριμάζει για 6 μήνες, ενώ το Bra duro είναι η σκληρή έκδοση που ωριμάζει για 1-2 χρόνια ή περισσότερο. Bra d’alpeggio παράγεται μόνο από αγελαδινό γάλα αγελάδων που βόσκουν σε ορεινούς βοσκότοπους από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο.
Οι τύποι που ωριμάζουν για μικρότερο χρονικό διάστημα είναι ήπιοι, ελαφρώς πικάντικοι και κρεμώδης, ενώ οι πιο ώριμοι έχουν πιο έντονο άρωμα και γεύση.
- ΠροέλευσηΙταλία
- ΔομήΜαλακή / Σκληρή
- ΓάλαΑγελαδινό