Toscanello
Χώρα: ΙταλίαΤο Toscanello είναι ένα κλασικό Π.Ο.Π ιταλικό τυρί που ονομάζεται και «Pecorino Toscano». Κατασκευασμένο από πρόβειο γάλα, το Pecorino Toscano είναι ένα παραδοσιακό τυρί που δημιουργήθηκε από αγρότες της Τοσκάνης , της Umbria και του Lazio.
Για την Παρασκευή του χρησιμοποιείται ακατέργαστο ή παστεριωμένο γάλα, το οποίο προέρχεται από ζώα που τρέφονται αποκλειστικά με σανό ή αποξηραμένα χόρτα.
Η ωρίμανσή του γίνεται σε ένα κελάρι για τρεις έως έξι μήνες, περίοδο κατά την οποία αναπτύσσει μια αναγνωρίσιμη υφή και γλυκιά, «καρυδένια» γεύση. Όταν είναι φρέσκο, το Pecorino Toscano είναι ήπιο, κρεμώδες ενώ όσο ωριμάζει αρχίζει να θρυμματίζεται.
- ΠροέλευσηΤοσκάνη, Umbria, Lazio
- ΔομήΚρεμώδης, εύθριπτη
- ΓάλαΠρόβειο