Πεκορίνο Αμφιλοχίας
Χώρα: ΕλλάδαΤο Πεκορίνο Αμφιλοχίας είναι ένα ιδιαίτερης γεύσης επιτραπέζιο σκληρό τυρί.
Παρασκευάζεται στην Αμφιλοχία αποκλειστικά από φρέσκο παστεριωμένο πρόβειο γάλα και χαρακτηρίζεται από το πλούσιο άρωμα του, την χαρακτηριστική άλμη του και την πικάντική γεύση. Ωριμάζει για περισσότερο από 3 μήνες και μετά την ωρίμανσή του συσκευάζεται σε αεροστεγώς κλεισμένες σακούλες. Είναι ιδανικό για σαγανάκι, τριμμένο στα ζυμαρικά αλλά και για γέμιση στα κρεατικά. Το Πεκορίνο Αμφιλοχίας διατηρείται στους 2-4 °C για 18 μήνες από την παραγωγή του.
- ΠροέλευσηΑμφιλοχία
- ΔομήΣκληρό
- ΓάλαΠρόβειο