Γραβιέρα Κάσσου
Χώρα: ΕλλάδαΦτιάχνεται από αιγοπρόβειο γάλα με έντονο το άρωμα των βοτάνων του νησιού.
Ωριμάζει για 15 μήνες και, όταν είναι έτοιμη, έχει την υφή της παρμεζάνας. Έχει ήπια, γλυκιά, και όχι πολύ αλμυρή γεύση, με πικάντικες νότες και αρώματα γάλακτος και βοτάνων. Είναι το ιδανικό επιτραπέζιο τυρί και συνοδεύει λευκά, ροζέ και ελαφρά κόκκινα κρασιά.
- ΠροέλευσηΚάσσος
- ΔομήΣκληρό
- ΓάλαΜείγμα πρόβιου και κατσικίσιου