Brillat-Savarin
Χώρα: ΓαλλίαAν και παίρνει το όνομά του από έναν γνωστό καλοφαγά του 18ου αιώνα, το τυρί αυτό φτιάχθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1930, από τον διάσημο τυροκόμο Henri Androu?t.
Πρόκειται για ένα τυρί τριπλής κρέμας που παρασκευάζεται από αγελαδινό γάλα και έχει 75% περιεκτικότητα σε λιπαρά επί ξηρού. Όταν είναι νεαρό, δεν έχει φλούδα και η υφή του είναι σαν μια πηχτή κρέμα.
Όταν ωριμάσει, αποκτά μια λεπτή λευκή φλούδα, ενώ το εσωτερικό του μαλακώνει και γίνεται ιδιαίτερα κρεμώδες.
Η γεύση του είναι αλμυρή και βουτυράτη, με νότες μανιταριών και ξηρών καρπών. Ταιριάζει απόλυτα με ελαφριά και φρουτώδη κρασιά, αλλά και με σαμπάνια.
- ΠροέλευσηIle de France
- ΔομήΚρεμώδες
- ΓάλαΑγελαδινό