Boursault
Χώρα: ΓαλλίαΈνα τυρί τριπλής κρέμας που φτιάχνεται στην περιοχή Val-de-Marne από αγελαδινό γάλα, αν και υπάρχουν παραλλαγές που γίνονται με κατσικίσιο γάλα.
Πρωτοφτιάχτηκε το 1953 από τον Henri Boursault. Βγαίνει σε μικρά κυλινδρικά κεφάλια με μια λεπτή “σκασμένη”, μυκητώδη φλούδα.
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά (σχεδόν 75%), γεγονός που του δίνει τη μαλακή κρεμώδη υφή του. Η γεύση του είναι απαλή με νότες μανιταριών και κίτρου.
Αποτελεί ιδανικό τυρί για επιδόρπιο και συνδυάζεται με σταφύλι, αχλάδι και φρουτώδη κρασιά.
- ΠροέλευσηVal-de-Marne
- ΔομήΜαλακό, κρεμώδες
- ΓάλαΑγελαδινό, παραλλαγές με κατσικίσιο