Pannarello
Χώρα: ΙταλίαΈνα από τα λίγα ιταλικά τυριά στα οποία χρησιμοποιείται έξτρα κρέμα κατά την παρασκευή τους.
Η τεχνική αυτή αντανακλάται και στο όνομά του, μιας και η λέξη panna σημαίνει κρέμα.
Παρασκευάζεται από αγελαδινό γάλα, στην επαρχία Veneto της Βορείου Ιταλίας, και έχει μαλακή και κρεμώδη, ελαφρώς ελαστική, υφή και γεύση που θυμίζει ζεστό γάλα.
Είναι ιδανικό τυρί για fondue, αλλά ταιριάζει πολύ και με μαρμελάδες από φρούτα του δάσους.
- ΠροέλευσηVeneto
- ΔομήΜαλακό, κρεμώδες
- ΓάλαΑγελαδινό