Χαλίτζια Τηλλυρίας
Χώρα: ΚύπροςΤα Χαλίτζια Τηλλυρίας φτιάχνονται στην ομώνυμη περιοχή από νωπό γάλα προβάτου ή κατσίκας (ή και μίγμα αυτών) αμέσως μετά το άρμεγμα.
Πρόκειται για ένα άσπρο, μαλακό τυρί με τρύπες που έχει υπόξινη γεύση.
Τα Χαλίτζια διατηρούνται σε άλμη ορού για περίπου 4 μήνες και καταναλώνονται είτε ως συστατικό σαλάτας, είτε με ψωμί, είτε μόνα τους ραντισμένα με ελαιόλαδο και πασπαλισμένα με ρίγανη.
- ΠροέλευσηΚύπρος
- ΔομήΜαλακό
- ΓάλαΠρόβειο ή κατσικίσιο