Ακαθιώτικο
Χώρα: ΚύπροςΤο Ακαθιώτικο πήρε το όνομά του από την Ακανθού, χωριό που βρίσκεται τώρα στα Κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.
Παρασκευάζεται από νωπό κατσικίσιο γάλα με την προσθήκη αρωματικών βοτάνων, από ζώα που βόσκουν ελεύθερα στη φύση όπου υπάρχει ποικιλία αρωματικών φυτών.
Παραδοσιακά παρασκευαζόταν κατά την περίοδο του “Πενηνταημέρου” πριν το Πάσχα και χρησιμοποιούταν για την παρασκευή των φλαούνων και ως τρίμμα πάνω από τα ζυμαρικά.
- ΠροέλευσηΚύπρος
- Δομή-
- ΓάλαΚατσικίσιο