Παρμεζάνα Μετσόβου
Χώρα: ΕλλάδαΜια εξαιρετικής ποιότητας και πολύ μικρής παραγωγής παρμεζάνα από το ίδρυμα Τοσίτσα. Παρασκευάζεται από τον Μάιο ως το Σεπτέμβριο, αποκλειστικά από απαστερίωτο αγελαδινό γάλα και ωριμάζει σε ξύλινα ράφια για 2 χρόνια, αφού πρώτα μείνει στην άλμη 20-30 μέρες.
Κατά τη διάρκεια της ωρίμανσης αναποδογυρίζεται συχνά και καθαρίζεται από το ελαφρό μούχλιασμα που δημιουργείται στην επιφάνειά του.
Έχει κίτρινο χρώμα, μέσα έξω, και πολύ σκληρή κοκκώδη υφή.
- ΠροέλευσηΜέτσοβο
- ΔομήΣκληρό, κοκκώδες
- ΓάλαΑγελαδινό