Mahon de Menorca
Χώρα: ΙσπανίαΠαίρνει το όνομα του από το φυσικό λιμάνι του Mahon στη Μινόρκα, το γνωστό μεσογειακό νησί της Ισπανίας. Φτιάχνεται με αγελαδινό γάλα από ζώα που βόσκουν το γρασίδι της περιοχής, που αλατίζεται από τους θαλάσσιους ανέμους. Έχει πικάντικη, βουτυράτη και ελαφρώς αλατισμένη γεύση και γλυκά αρώματα με νότες ξηρών καρπών. Η φλούδα του έχει βαθύ πορτοκαλί χρώμα, επειδή αλείφεται με λάδι και πάπρικα. Παραδοσιακά τρώγεται πασπαλισμένο με μαύρο πιπέρι, εστραγκόν και ελαιόλαδο. Ταιριάζει απόλυτα με το κρασί Madeira.
Προφέρεται Μαόν ντε Μενόρκα
- ΠροέλευσηMahon, Μινόρκα
- ΔομήΗμίσκληρο
- ΓάλαΑγελαδινό