Bleu du Queyras ή Girardin ή Ceillac Bleu
Χώρα: ΓαλλίαΈνα χαρακτηριστικό “μπλε” τυρί που φτιάχνεται από απαστερίωτο αγελαδινό γάλα στην αλπική περιοχή Queyras και φέρει το παρατσούκλι το “Ροκφόρ των Άλπεων”. Παρασκευάζεται με τη συνηθισμένη μέθοδο των μπλε τυριών, με τη μόνη διαφορά ότι το αλάτισμα λαμβάνει χώρα σε πιο αρχικό στάδιο της διαδικασίας. Έτσι το τυρί αποκτά πιο μαλακή υφή και απαλότερη γεύση από ένα συνηθισμένο μπλε τυρί. Ωριμάζει σε υγρά σπήλαια για τουλάχιστον 2 μήνες. Έχει μια φυσική γκριζο-μπλέ φλούδα και έντονο άρωμα μανιταριών. Καταναλώνεται εποχιακά, από το Σεπτέμβριο μέχρι τον Μάρτιο.
Προφέρεται Μπλε ντι Κερά ή Ζιραρντέν ή Σεγιάκ Μπλε
- ΠροέλευσηΓαλλία
- ΔομήΜαλακό
- ΓάλαΑγελαδινό