Cachaille
Χώρα: ΓαλλίαΈνα τυρί από το γαλλικό χωριό Puimichel. Φτιάχνεται με ξηρό τριμμένο κατσικίσιο τυρί που τοποθετείται σε πήλινα ή γυάλινα βάζα μαζί με πιπέρι, ελαιόλαδο και φρέσκο τυρί, το πολύ 3 ημερών. Το μίγμα ανακατεύεται πολύ καλά και αφήνεται να ωριμάσει για 2 μήνες. Μπορεί να διατηρηθεί ως και 20 χρόνια, αν προστίθεται περιοδικά στο μίγμα νέο τυρί. Τρώγεται σαν άλειμμα στο ψωμί, αλλά χρησιμοποιείται και στη μαγειρική. Ταιριάζει με κόκκινο κρασί.
Προφέρεται Κασάιγ
- ΠροέλευσηPuimichel in Provence Alpes
- ΔομήΜαλακό, κοκκώδες
- ΓάλαΚατσικίσιο