Brousse du Rove
Χώρα: ΓαλλίαΈνα ιδιαίτερο κατσικίσιο τυρί από την περιοχή Brousse du Rove, στα νότια των Άλπεων με τα ξηρά θαμνώδη λιβάδια. Οι σκληροτράχηλες κατσίκες με το πλούσιο σε λιπαρά γάλα, από το οποίο φτιάχνεται το τυρί αυτό, έφτασαν στην περιοχή το 600 π.Χ. από τη Μεσοποταμία. Κατά την παρασκευή του τυριού το γάλα βράζεται και στη συνέχεια προστίθεται λευκό ξίδι. Έπειτα το τυρόπηγμα τοποθετείται σε λεπτά κυλινδρικά δοχεία για να στραγγίξει και έτσι το τυρί παίρνει το χαρακτηριστικό του σχήμα. Έχει μαλακή κρεμώδη υφή, λευκό χρώμα και απαλή γλυκιά γεύση με έντονο άρωμα γάλακτος. Χρησιμοποιείται στη μαγειρική, π.χ. σε ομελέτες, αλλά τρώγεται και σαν επιδόρπιο με φρούτα.
Προφέρεται Μπρους ντι Ροβ
- ΠροέλευσηBas-Languedoc, Comtét Venaissin
- ΔομήΚρεμώδες, κοκκώδες
- ΓάλαΑγελαδινό, κατσικίσιο ή πρόβειο