Port Salut ή Port du Salut
Χώρα: ΓαλλίαΠαίρνει το όνομα του από το μοναστήρι του Notre Dame du Port du Salut, στην κοιλάδα του Λίγηρα, όπου φτιάχνεται από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα. Αν και στη σημερινή εποχή παράγεται σε βιομηχανική κλίμακα, είναι ακόμα πολύ δημοφιλή τα τυριά μικρής παραγωγής που φτιάχνονται στα τοπικά μοναστήρια. Έχει ημίσκληρη, απαλή και κρεμώφη υφή, κιτρινωπό χρώμα και απαλή, ελαφρώς όξινη γεύση. Ιδανικό για σαλάτες με φρέσκα ή βραστά λαχανικά.
- ΠροέλευσηΚοιλάδα του Λίγηρα
- ΔομήΗμίσκληρο
- ΓάλαΑγελαδινό