Provola dei Nebrodi
Χώρα: ΙταλίαΈνα σισιλιάνικο τυρί που παράγεται μόνο τους κρύους μήνες του χειμώνα, αποκλειστικά από το γάλα του βραδινού αρμέγματος των αγελάδων. Ωριμάζει 6 μήνες κρεμασμένο σε υγρό μέρος παίρνοντας το χαρακτηριστικό του σχήμα. Συχνά έχει στην καρδιά του ένα ολόκληρο λεμόνι, που του δίνει μοναδικές νότες εσπεριδοειδούς. Όταν είναι νεαρό έχει απλή και γλυκιά γεύση. Όταν όμως ωριμάσει αποκτά πιο έντονη γεύση με φρουτώδη αρώματα.
- ΠροέλευσηΣικελία
- ΔομήΣκληρό
- ΓάλαΑγελαδινό