Χλωρό Σαντορίνης
Χώρα: ΕλλάδαΠαράγεται στη Σαντορίνη από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα το χειμώνα και την άνοιξη, όταν υπάρχει άφθονο χορτάρι για τη βοσκή. Συνήθως τρώγεται φρέσκο (χλωρό), αλλά μπορεί να διατηρηθεί και σε άλμη μέχρι να σκληρύνει. Όταν είναι φρέσκο έχει μαλακή κρεμώδη υφή και γεύση ελαφρώς αλμυρή και υπόξινη και πολύ συχνά είναι αρωματισμένο με κόλιανδρο. Όταν σκληρύνει χρησιμοποιείται τριμμένο στη μαγειρική.
- ΠροέλευσηΣαντορίνη
- ΔομήΜαλακό και κρεμώδες ή σκληρό
- ΓάλαΠρόβειο ή κατσικίσιο