Τυροβολάκι Μυτιλήνης
Χώρα: ΕλλάδαΈνα λευκό τυρί που παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα. Κατά την παρασκευή του, η τυρόμαζα πιέζεται μέχρι να αφαιρεθεί όλο το τυρόγαλο και στη συνέχεια αφήνεται να ωριμάσει για 3 μήνες. Έχει υπόξινη γεύση και αρμονικά αρώματα που παραπέμπουν σε άνθη και φρούτα. Είναι ένα φινετσάτο τυρί που συνδυάζεται άψογα με λευκό κρασί.
- ΠροέλευσηΜυτιλήνη
- ΔομήΗμίσκληρο
- ΓάλαΜείγμα πρόβειου και κατσικίσιου