Λαδογραβιέρα Ζακύνθου
Χώρα: ΕλλάδαΗ λαδογραβιέρα Ζακύνθου είναι ένα αρκετά σπάνιο τυρί. Πρόκειται για μια γραβιέρα μετρίου μεγέθους, που φτιάχνεται από πρόβειο γάλα και η οποία, αφού ωριμάσει για 8 περίπου μήνες, μπαίνει στο λάδι για άλλους 2 μήνες τουλάχιστον. Η διαδικασία αυτή δίνει στο τυρί εντυπωσιακό βάθος στη γεύση, που ξεκινάει με μια έντονα φρουτώδη αίσθηση, για να καταλήξει σε μια επίγευση πιο πικάντικη, σαν να έχεις αλείψει ένα «μπλε» τυρί με λίγο λάδι. Έχει πολλές χρήσεις στη μαγειρική, αλλά μπορούμε να την απολαύσουμε και ως επιτραπέζιο τυρί.
- ΠροέλευσηΖάκυνθος
- Δομή-
- ΓάλαΠρόβειο