Γραβιέρα Τήνου
Χώρα: ΕλλάδαΠαράγεται σε στρογγυλά κεφάλια με εξωτερική παραφίνωση. Πρόκειται για ένα σκληρό τυρί με καθαρό κίτρινο χρώμα (εξαιτίας των ελαφρών διαφορών στη χλωρίδα των δύο νησιών, η γραβιέρα της Τήνου είναι ελαφρώς πιο κίτρινη από εκείνη της Νάξου) με μικρές αραιές τρυπούλες. Έχει γεμάτη γεύση, ελαφρά αλμυρή, πικάντικη και βουτυράτη. Αποτελεί ένα άριστο επιτραπέζιο τυρί και δίνει υπέροχη γεύση στις διάφορες πίτες που προστίθεται. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιτραπέζιο, για σαγανάκι, ως τριμμένο τυρί ή ακόμη για πίτσες και τοστ.
- ΠροέλευσηΤήνος
- ΔομήΣκληρό
- ΓάλαΑγελαδινό