Sieur de Duplessis
Χώρα: ΚαναδάςΤο μοναδικό τυρί του Καναδά που φτιάχνεται από μη παστεριωμένο πρόβειο γάλα. Πιέζεται και ξεπλένεται μέσα σε άλμη και στη συνέχεια αφήνεται να ωριμάσει μέχρι και 9 μήνες. Έχει πυκνή υφή με ανοιχτό κίτρινο εσωτερικό και χρυσοκαφέ φλούδα. Η γεύση του είναι πλούσια με νότες ξηρών καρπών αλλά και λουλουδιών, που γίνεται εντονότερη όσο το τυρί ωριμάζει. Συνήθως τρώγεται ως επιτραπέζιο τυρί αλλά χρησιμοποιείται και στην μαγειρική.
Προφέρεται Σιέρ ντε Ντιπλασί
- ΠροέλευσηΚαναδάς
- ΔομήΣκληρό, πυκνό
- ΓάλαΠρόβειο