Αρμόγαλο Σάμου
Χώρα: ΕλλάδαΈνα παραδοσιακό τυρί από τη Σάμο που παλιότερα το έφτιαχναν οι νοικοκυρές στο σπίτι. Παρασκευάζεται από γίδινο γάλα, ωριμάζει για 24 ώρες, στραγγίζει για άλλες 24 και τέλος χτυπιέται αποκτώντας έτσι κρεμώδη, αλοιφώδη υφή. Έχει πλούσια γεύση, ελαφρώς ξινή και φρέσκια. Τρώγεται με πολλούς τρόπους: πάνω σε ζεστό ψωμί ή σε παξιμάδι, ως μεζές, με φρούτα, με μέλι, σε φρέσκια σαλάτα, σε πίτες.
- ΠροέλευσηΣάμος
- ΔομήΚρεμώδες ή Αλοιφώδες
- ΓάλαΓίδινο