Pas de Rouge
Χώρα: ΒέλγιοΠαίρνει το όνομα του από ένα παλιό βέλγικό παιγνίδι σαν το δικό μας σχοινάκι. Είναι ένα τυρί πλυμένης φλούδας που φτιάχνεται με φρέσκο αγελαδινό γάλα. Η φλούδα του είναι κοκκινο-πορτοκαλιά με υφή δέρματος και όσο το τυρί ωριμάζει αποκτά μια λευκή άχνη από τον μύκητα Penicillium που αναπτύσσεται στην επιφάνειά της. Έχει λαστιχωτή υφή με μικρές διάσπαρτες τρύπες και μαλακιά γεύση με νότες φουντουκιού αλλά και κρέατος. Οι ντόπιοι το τρώνε μαύρο ψωμί, βούτυρο και καφέ ή μπίρα.
- ΠροέλευσηΒέλγιο
- Δομή-
- ΓάλαΑγελαδινό