Caciotta
Χώρα: ΙταλίαΈνα από τα πιο δημοφιλή ιταλικά τυριά που φτιάχνεται σε διάφορες περιοχές της χώρας χρησιμοποιώντας όλα τα είδη γάλακτος, πολύ συχνά αναμεμειγμένα. Πωλείται είτε ως φρέσκο μαλακό τυρί, είτε ως σκληρό τυρί όταν ωριμάσει. Έχει απαλή και γλυκιά γεύση. Όταν είναι φτιαγμένο από αγελαδινό γάλα έχει άρωμα κρέμας, ενώ όταν είναι φτιαγμένο από κατσικίσιο γάλα έχει άρωμα βουτύρου και μανιταριών. Αποτελεί αγαπημένο σνακ των Ιταλών και ταιριάζει με διάφορα είδη κρασιών.
Στα ελληνικά προφέρεται Κατσότα
Κατσότα
- ΠροέλευσηΚεντρική Ιταλία
- ΔομήΗμίσκληρο
- ΓάλαΑγελαδινό, κατσικίσιο, πρόβειο ή βουβαλίσιο