Bastardo del Grappa
Χώρα: ΙταλίαΦτιάχνεται στη ιταλική περιοχή της Grappa κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και το όνομά του οφείλεται στο γεγονός ότι παραδοσιακά παρασκευάζονταν με ένα μείγμα πρόβειου, κατσικίσιου και αγελαδινού γάλακτος. Στην εποχή μας όμως παρασκευάζεται αποκλειστικά με φρέσκο αγελαδινό γάλα. Έχει ελαφρά κίτρινο χρώμα, χαρακτηριστική μουσταρδί φλούδα και έντονη γεύση με αρώματα βοτάνων. Είναι ιδανική συνοδεία για ζυμαρικά και νιόκι.
Στα ελληνικά προφέρεται Μπαστάρντο ντελ Γκράπα
- ΠροέλευσηGrappa
- Δομή-
- ΓάλαΠαραδοσιακά από μείγμα πρόβειου, κατσικίσιου και αγελαδινού. Πλέων μόνο αγελαδινό