Herve
Χώρα: ΒέλγιοΠιθανόν το πιο διάσημο βέλγικο τυρί, μοιάζει πολύ με το Limburger και παίρνει το όνομά του από την πόλη στην οποία παραδοσιακά παρασκευάζεται. Κατά την παραγωγή του ξεπλένεται επανειλημμένα με αλατόνερο για μια περίοδο 3 μηνών και έτσι η φλούδα του γίνεται κολλώδης και καλύπτεται από έναν πορτοκαλο-καφέ μύκητα. Πολλές φορές αρωματίζεται με βότανα η προστίθεται σε αυτό φρέσκια κρέμα. Έχει ανοιχτό κίτρινο χρώμα, και μαστιχωτή κρεμώδη υφή. Η γεύση του, ανάλογα με τον τρόπο ωρίμανσης, μπορεί να είναι ιδιαίτερα γλυκιά και απαλή, ή έντονη και πικάντικη. Συνοδεύει ιδανικά τις σκούρες μπύρες.
- ΠροέλευσηΒέλγιο
- ΔομήΜαστιχωτό, κρεμώδες
- ΓάλαΑγελαδινό