Rubens
Χώρα: ΒέλγιοΈνα τυρί που πήρε το όνομα του από τον φημισμένο Φλαμανδό μπαρόκ ζωγράφο Peter Paul Rubens. Η συνταγή για την παρασκευή του αναβίωσε την δεκαετία του ’60 και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα βελγικά τυριά. Έχει ημίσκληρη λαστιχωτή υφή και περιβάλλεται από μια χαρακτηριστική κοκκινο-καφέ φλούδα. Η γεύση του είναι σχετικά γλυκιά, με πλούσιο απαλό άρωμα.
Στα ελληνικά προφέρεται: Ρούμπενς
- ΠροέλευσηΒέλγιο
- ΔομήΗμίσκληρο, ελαστικό
- ΓάλαΑγελαδινό