Brocciu
Χώρα: ΓαλλίαΈνα φημισμένο Κορσικανό τυρί που φτιάχνεται με μια ασυνήθιστη μέθοδο: προστίθεται έξτρα ορός αντί να στραγγίζεται και να απομακρύνεται, γεγονός που του δίνει ξεχωριστή γεύση. Όταν είναι νεαρό είναι λευκό, με απαλή κρεμώδη γεύση, αλλά όταν ωριμάσει γίνεται πιο αλμυρό και ελαφρώς πικάντικο. Χρησιμοποιείται στη μαγειρική, αλλά σερβίρεται και σκέτο με λίγο αλάτι και δεντρολίβανο ή μέλι.
Στα ελληνικά προφέρεται: Mπροτσού
- ΠροέλευσηCorsica
- ΔομήΜαλακό, κρεμώδες
- ΓάλαΑγελαδινό ή πρόβειο