Époisses
Χώρα: ΓαλλίαΦτιάχνεται στο χωριό Époisses, της Γαλλικής επαρχιάς C?te-d’Or, από φρέσκο, αγελαδινό γάλα και έχει πάρα πολύ έντονη γεύση και άρωμα. Κατά την ωρίμανση του ξεπλένεται συχνά με ένα τοπικό κονιάκ που μοιάζει με το τσίπουρο και αποκτά χαρακτηριστική πορτοκαλοκόκκινη φλούδα και πλούσιο κρεμώδες εσωτερικό. Πωλείται σε μικρά στογγυλά ξύλινα κουτιά και, είναι τόσο ρευστό που σερβίρεται συχνά με κουτάλι.
Στα ελληνικά προφέρεται Επουάς.
- ΠροέλευσηÉpoisses
- ΔομήΚρεμώδες, ρευστό
- ΓάλαΑγελαδινό