Barry’s Bay Cheddar
Χώρα: Νέα ΖηλανδίαΦτιάχνεται από το 1989 αναβιώνοντας μια παράδοση που ξεκίνησε από του πρώτους Άγγλους άποικους που έφτιαχναν Cheddar στραγγισμένο σε τουλουπάνι.
Παρασκευάζεται σε στρογγυλά κεφάλια που καλύπτονται από μια κέρινη φλούδα και ωριμάζουν μέχρι και 5 χρόνια. Όταν είναι υψηλής ποιότητας το τυρί αυτό έχει σκληρή κοκκώδη υφή και γλυκιά αλλά πολύ έντονη γεύση με νότες μουστάρδας.
Στα ελληνικά προφέρεται Μπέρις Μπέι Τσένταρ.
- ΠροέλευσηBarry’s Bay
- ΔομήΣκληρό, κοκκώδες
- ΓάλαΑγελαδινό