Akkawi
Χώρα: ΛίβανοςΠήρε το όνομά του από την παραθαλάσσια πόλη της Άκρας και είναι πολύ συχνή η παρασκευή του στο σπίτι.
Μοιάζει πολύ με τη φέτα, με άσπρο χρώμα, μικρές τρύπες και φρέσκια αλμυρή γεύση. Είναι ένα πολύ ευέλικτο τυρί και χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική. Πολλές φορές ξεπλένεται από το αλάτι βουτώντας το σε νερό για να χρησιμοποιηθεί σε γλυκά πιάτα.
Στα ελληνικά προφέρεται Aκάουι.
- ΠροέλευσηΛίβανος
- ΔομήΜαλακό
- ΓάλαΑγελαδινό, κατσικίσιο ή πρόβειο