Limburger
Χώρα: ΒέλγιοΈνα τυρί που δημιουργήθηκε το 19ο αιώνα στο δουκάτο του Limburger που σήμερα είναι μοιρασμένο ανάμεσα στο Βέλγιο, την Γερμανία και την Ολλανδία.
Είναι ιδιαίτερα γνωστό για το έντονο άρωμά του που οφείλεται στο βακτήριο Brevibacterium linens που είναι παρόν στην ωρίμανση του.
Τον πρώτο μήνα μετά την παραγωγή του η υφή του μοιάζει πολύ με αυτή της φέτας αλλά μετά από δύο μήνες γίνεται πιο μαλακό και κρεμώδες και μετά τον τρίτο μήνα αποκτά το χαρακτηριστικό του άρωμα. Αποτελεί το ιδανικό τυρί για σάντουιτς.
Στα ελληνικά προφέρεται Λίμπουργκερ.
- ΠροέλευσηΒέλγιο
- ΔομήΗμίσκληρο έως μαλακό
- ΓάλαΑγελαδινό