Pont-l’Évêque
Χώρα: ΓαλλίαΑρχικά ονομαζόμενο Angelot είναι ένα από τα πιο παλιά τυριά της Γαλλίας και βρίσκουμε αναφορές σε αυτό ακόμα και σε μεσαιωνικά ποιήματα.
Έχει μαλακή κρεμώδη υφή με κιτρινωπό χρώμα και όσο ωριμάζει αρχίζει και αναπτύσσει μικρές τρύπες. Η γεύση του είναι γλυκιά με τα ωριμότερα τυριά να έχουν πιο δυνατό άρωμα. Είναι ιδανική συνοδεία για κόκκινα κρασιά με δυνατό σώμα.
Στα ελληνικά προφέρεται Ποντ λε Εβέκ.
- ΠροέλευσηΓαλλία
- ΔομήΜαλακό, κρεμώδες
- ΓάλαΑγελαδινό