Queso Anejo
Χώρα: ΜεξικόΤο όνομα του σημαίνει ”ώριμο τυρί” και αποτελεί την ώριμη εκδοχή του Queso Fresco.
Παλιότερα φτιαχνόταν αποκλειστικά από κατσικίσιο γάλα αλλά σήμερα, λόγω της υψηλής ζήτησης, φτιάχνεται και από αγελαδινό. Έχει συμπαγή μαστιχωτή υφή αλλά συγχρόνως είναι και εύθρυπτο. Η γεύση του είναι αλμυρή και έντονη με νότες βοτάνων και πολύ συχνά εμπλουτίζεται τυλίγοντας το τυρί με πάπρικα. Συνήθως χρησιμοποιείται τριμμένο σε διάφορα πιάτα.
Στα ελληνικά προφέρεται Κιέσο Ανέγιο.
- ΠροέλευσηΜεξικό
- ΔομήΣυμπαγές, μαστιχωτό
- ΓάλαΠαραδοσιακά κατσικίσιο, πλέων και αγελαδινό