Pálpusztai
Χώρα: ΟυγγαρίαΜαλακό, υποκίτρινο τυρί από αγελαδινό γάλα, με πολύ χαρακτηριστικό, οξύ άρωμα και έντονη γεύση αμμωνίας.
Στην παρασκευή του χρησιμοποιείται το βακτήριο Brevibacterium Linens – που βρίσκεται και στην ανθρώπινη επιδερμίδα και ευθύνεται για τις σωματικές οσμές – που του δίνει το χαρακτηριστικό του άρωμα.
Συνήθως συνοδεύει κόκκινο κρασί και τρώγεται συνοδεία ωμού, ξηρού κρεμμυδιού.
Στα ελληνικά προφέρεται Παλπούζτε.
- ΠροέλευσηΟυγγαρία
- ΔομήΜαλακό
- ΓάλαΑγελαδινό