Από τα πρώτα τυριά που μπορεί με ασφάλεια να καταναλώσει ένα μωρό μετά τον όγδοο μήνα.

Εφόσον το μωρό δεν έχει εμφανίσει αλλεργία ή δυσανεξία στα γαλακτοκομικά και δεν υπάρχει ανάλογο ιστορικό στην οικογένεια, μπορεί θεωρητικά να πάρει το «βάπτισμα του πυρός» στο τυρί , οποιαδήποτε στιγμή μεταξύ του όγδου και δέκατου μήνα, εφόσον βέβαια το επιτρέπει η ανάπτυξή του. Η θεωρία είναι πως τα μωρά επιτρέπεται να ξεκινήσουν να τρώνε στερεές τροφές, όταν πια μπορούν να κρατήσουν το κεφαλάκι τους όρθιο μόνα τους, δείχνουν ενδιαφέρον για το τι τρώνε οι υπόλοιποι και δεν έχουν κάποιο αντανακλαστικό της γλώσσας που θα τα κάνει να φτύσουν το φαγητό.

Άλλα σημεία ανάπτυξης είναι να έχουν διπλασιάσει το βάρος τους από τη στιγμή τη γέννας , να εμφανίζουν ολοένα και μεγαλύτερη όρεξη και να μπορούν να κρατήσουν το κουτάλι. Ο παιδίατρος, βεβαίως, είναι εκείνος που θα σας πει με ασφάλεια αν το μωρό σας είναι έτοιμο να εισαχθεί σταδιακά στη στερεά τροφή και με ποια σειρά και πώς θα εισάγετε τις διαφορετικές τροφές στο διαιτολόγιό του.

Το cottage cheese έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ασβέστιο και βιταμίνη D που είναι πολύ χρήσιμα για το μωρό σας, που αρχικά τα λαμβάνει από το μητρικό γάλα ή τη φόρμουλα.

Τα μωρά που έχουν ήδη δοκιμάσει και αποδεχτεί το γιαούρτι μπορεί να δυνασασχετήσουν με τον «κόκκο» στην υφή του cottage, αλλά υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να τους το σερβίρετε, εντάσσοντάς το στην καθημερινότητά τους, ανακατεύοντάς το με τροφές που έχουν ήδη δοκιμάσει χωρίς πρόβλημα:

• Ανακατέψτε το με το αγαπημένο φρούτο του μωρού σας –πουρέ ή κομματάκια. Από τους πιο πετυχημένους καλοκαιρινούς συνδυασμούς είναι cottage με ροδάκινο (που αρέσει εξ ίσου σε μικρούς και μεγάλους!)
• Αλείψτε cottage ανακατεμένο με πουρέ φρούτου σε μια φέτα ψωμί ή μια φρυγανιά.
• Λιώστε με ένα πιρούνι αβοκάντο μαζί με cottage για ένα υγιεινό γεύμα ή σνακ.
• Ανακατέψτε cottage με σπαγγετίνη και λίγο τριμμένο τυρί και βάλτε το στο φούρνο, για ένα “ψευτο-γκρατέν”.
• Δώστε του να δοκιμάσει cottage με μια πρέζα πιπέρι ή σκόρδο/κρεμμύδι σε σκόνη.
• Ψιλοκόψτε μερικά βρασμένα λαχανικά και ανακατέψτε τα με cottage. Μπορείτε να τα σερβίρετε με ρύζι ή μακαρόνια αν προτιμάτε.
• Ανακατέψτε στο μίξερ cottage με φακές ή φασόλια για έναν θρεπτικό πουρέ.

Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας αλλά, πρωτίστως, συμβουλευτείτε τον παιδίατρο πριν ξεκινήσετε γιατί κάθε μωρό έχει διαφορετικές ανάγκες!