Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο για να έχουμε τους πιο νόστιμους τυρένιους μεζέδες στο γιορτινό τραπέζι.

iStock-829654554.jpg

Ατομικές σαλάτες Caprese – χριστουγεννιάτικο δέντρο

Υλικά για κάθε άτομο

4-5 μοτσαρελάκια-μπουκιές

4-5 πολύ μικρά ντοματίνια ή 2 ντοματίνια τσέρι κομμένα στη μέση

φύλλα βασιλικού

κρέμα βαλσαμικού με ρόδι

Εκτέλεση

Δημιουργείτε το σχήμα του δέντρου κάνοντας ζιγκ-ζαγκ με την κρέμα μπαλσαμικού. Από πάνω τοποθετείτε σε κάθε πιάτο τα μποκοντσίνι (μπουκιές) μοτσαρέλας και τα ντοματίνια ώστε να σχηματιστεί τρίγωνο. Μοιράζετε τα φύλλα βασιλικού και η σαλάτα σας είναι έτοιμη.

iStock-1188683900.jpg

Καναπεδάκια σολομού με κρέμα τυριού και αβοκάντο

Yλικά για 20 καναπεδάκια

250-300 γρ. καπνιστός σολομός σε φέτες

20 βάσεις για ταρτάκια (έτοιμες από το σούπερ-μάρκετ)

1 αβοκάντο

χυμό από 1 λάιμ ή μικρό λεμόνι

2-3 κουταλιές σούπας άνηθο

1 κεσεδάκι κατίκι Δομοκού

1 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Μους: Καθαρίζουμε κάθε αβοκάντο, αφαιρώντας τα κουκούτσια, ρίχνουμε στο μπλέντερ και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε λάιμ, αλάτι, πιπέρι, λίγο άνηθο και ελαιόλαδο. Στο τέλος ρίχνουμε το κατίκι και ξαναχτυπάμε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας. Αν είναι πολύ σφιχτό το αποτέλεσμα, προσθέτουμε λίγο, πολύ λίγο, χλιαρό νερό.

Καναπέ: Απλώνουμε τις βάσεις για τα ταρτάκια σε μια μεγάλη πιατέλα. Βάζουμε στη βάση τη μους κατίκι-αβοκάντο και από πάνω καπνιστό σολομό. Μόλις τελειώσουμε με όλα τα καναπεδάκια, πασπαλίζουμε από πάνω ψιλοκομμένο άνηθο.

iStock-637176944.jpg

Τυρένια χριστουγεννιάτικα δεντράκια

Παίρνουμε μπρι, καμαμπέρ ή κατσικίσιο (σεβρ) τυρί και κόβουμε σε τρίγωνα.

Σε μια πιατέλα βάζουμε αλμυρά στικ ή πολύ λεπτά κριτσίνια και από πάνω ακουμπάμε τα τρίγωνα των τυριών. Μοιράζουμε σε καθένα μικρούλια κυβάκια από κυδωνόπαστο και σερβίρουμε