Ω, έλατο, ω, έλατο / μ’ αρέσεις, πώς μ’ αρέσεις! Όχι μόνο στην εμφάνιση, αλλά και στη γεύση θα προσθέσουμε εμείς! 

Κάθε χρόνο τα ίδια ερωτήματα. Τι είδους στολίδια θα βάλουμε φέτος στο δέντρο; Να προτιμήσουμε τις κλασικές μπάλες ή τα μεταμοντέρνα γεωμετρικά; Να βάλουμε γιρλάντες; Ή μήπως να επιλέξουμε κάτι πιο ιδιαίτερο όπως τα ξύλινα παιχνίδια; Το cheeselovers.gr προτείνει να κάνετε την απόλυτη ανατροπή, γι’ αυτό και επιλέγει, τι άλλο, το τυρί!

Φυσικά και δεν εννοούμε να κρεμάσετε στο δέντρο σας κομμάτια τυριού! Η δική μας γιορτινή πρόταση είναι να δημιουργήσετε το πιο γευστικό και τυρένιο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 

Τι θα χρειαστείτε;

Ξεκινάμε φτιάχνοντας ένα μείγμα από κατίκι Δομοκού, τριμμένη γραβιέρα από αγελαδινό γάλα για τη γλύκα της ή μια ανάλαφρη αιγοπρόβεια, πράσινο κρεμμύδι, πιπεριά τσίλι ή πάπρικα καπνιστή και μπαχαρικά. Αφού ενωθούν καλά αυτά τα συστατικά, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν του δώσουμε το σχήμα που επιθυμούμε.

Δημιουργούμε το κωνικό σχήμα του δέντρου με τα χέρια σε μια επιφάνεια, πάνω στον καθαρό πάγκο της κουζίνας. Μόλις σχηματιστεί αρχίζουμε τη διακόσμηση.

Ξεκινάμε με τις μικρές τσέρι ντομάτες, που τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε σε τέτοιες αποστάσεις ώστε να θυμίζουν χριστουγεννιάτικες μπάλες.

Έπειτα καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με ψιλοκομμένο μαϊντανό για να δώσουμε το απαραίτητο χρώμα.

Παίρνουμε φιλέ  αμύγδαλα με τη φλούδα τουε και τα βάζουμε έτσι ώστε να σχηματιστεί η γιρλάντα.

Φτιάχνουμε ένα αστέρι από κίτρινη πιπεριά, καθώς και μερικά ακόμη μπαστουνάκια που θα καρφώσουμε ως στολίδια στο δέντρο.

Συστατικά

  • 2 συσκευασίες κατίκι Δομοκού
  • 4 φλιτζάνια τριμμένη γραβιέρα 
  • 4 πράσινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 βαζάκι στραγγισμένες πιπεριές τσίλι
  • 4 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Γαρνιτούρα

  • 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/4 φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ με τη φλούδα
  • 1 κίτρινη πιπεριά για μπαστουνάκια και το αστέρι
  • Ποικιλία κράκερ για συνοδευτικά