Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι συνώνυμοι με τα σταφύλια που αφθονούν στους πάγκους των μανάβικων. Συνδυάστε το με τα αγαπημένα σας τυριά και μια άκρως φθινοπωρινή σαλάτα.
Τυριά: Ανθότυρο (ή Brie) + Ροκφόρ + Γραβιέρα
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: –
Δυσκολία: Εύκολο
Θα χρειαστείτε:
- 1 μικρό ματσάκι ρόκα
- 1 μαρούλι
- 1 κατσαρή λόλα
- 1 ραντίτσιο
- 100 γρ. ροκφόρ
- 100 γρ. ανθότυρο ή Brie
- 80 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας σας
- Ένα τσαμπί σταφύλι μοσχάτο
- 30 γρ καρύδια χοντροκομμένα
Για το dressing:
- 2 κ.γ μπαλσάμικο
- 1 κ.γ μπράντι
- 6 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 κ.γ μουστάρδα
- Αλάτι / πιπέρι
Βήμα-Βήμα
- Ετοιμάστε τη σαλάτα με τα λαχανικά, το τυρί σε κύβους, τις ρώγες του σταφυλιού και τα καρύδια.
- Στο μπλέντερ βάλτε όλα τα υλικά της σάλτσας και χτυπήστε τα μέχρι να ανακατευτούν καλά.
- Περιχύστε τη σαλάτα λίγο πριν τη σερβίρετε.