Ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος είναι συνώνυμοι με τα σταφύλια που αφθονούν στους πάγκους των μανάβικων. Συνδυάστε το με τα αγαπημένα σας τυριά και μια άκρως φθινοπωρινή σαλάτα.

Τυριά: Ανθότυρο Brie) + Ροκφόρ + Γραβιέρα

Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος:
Δυσκολία: Εύκολο

Θα χρειαστείτε:

  • 1 μικρό ματσάκι ρόκα
  • 1 μαρούλι
  • 1 κατσαρή λόλα
  • 1 ραντίτσιο
  • 100 γρ. ροκφόρ
  • 100 γρ. ανθότυρο ή Brie
  • 80 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας σας
  • Ένα τσαμπί σταφύλι μοσχάτο
  • 30 γρ καρύδια χοντροκομμένα

Για το dressing:

  • 2 κ.γ μπαλσάμικο
  • 1 κ.γ μπράντι
  • 6 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ μουστάρδα
  • Αλάτι / πιπέρι

Βήμα-Βήμα

  1. Ετοιμάστε τη σαλάτα με τα λαχανικά, το τυρί σε κύβους, τις ρώγες του σταφυλιού και τα καρύδια.
  2. Στο μπλέντερ βάλτε όλα τα υλικά της σάλτσας και χτυπήστε τα μέχρι να ανακατευτούν καλά.
  3. Περιχύστε τη σαλάτα λίγο πριν τη σερβίρετε.