Μια ξεχωριστη παραλλαγή του κλασικού cheesecake που θα λατρέψετε!
Τυρί: Τυρί κρέμα (cream cheese)
Μερίδες: 4
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη
Θα χρειαστείτε:
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
• 1 πακέτο μπισκότα digestives, σε ψίχουλα
• 1/4 του φλιτζανιού βούτυρο ανάλατο
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
• 500 γρ. τυρί κρέμα
• 3 μεγάλα αυγά
• 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
• 2 κουταλιές σούπας ρούμι
• 1 κουταλάκι τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
• 1 δόση βανίλιας
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
• Σπόροι από δύο ρόδια
• 1/4 του φλιτζανιού νερό
• 1/3 του φλιτζανιού χυμός από ρόδι
• 1 κουταλάκι ζελατίνη σε σκόνη
• 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Βήμα-βήμα:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
2. Σε μια φόρμα με σούστα βάζουμε τα τριμμένα μπισκότα και από πάνω ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο σε χαμηλή φωτιά, αφού το έχουμε αφήσει να χλιαρύνει. Δουλεύουμε με τα δάχτυλα μέχρι να «βραχούν» καλά τα τρίμματα. Στρώνουμε το μείγμα μπισκότο – βούτυρο στον πάτο της φόρμας πιέζοντας με τα δάχτυλα και προσπαθώντας να έχει παντού το ίδιο ύψος.
3. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά της γέμισης για 5΄. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και την κουνάμε για να απλωθεί παντού στο ίδιο ύψος. Ψήνουμε για 20΄περίπου, το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.
4. Ανακατεύουμε το χυμό του ροδιού και το νερό σε ένα μπολ και πασπαλίζουμε από πάνω τη ζελατίνη. Αφήνουμε 1΄ μέχρι να μαλακώσει η ζελατίνη. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μικρό κατσαρολάκι και προσθέτουμε τη ζάχαρη ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ, που τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο μπολ γεμάτο με κρύο νερό και παγάκια μέχρι τη μέση. Ανακατεύουμε το μείγμα της ζελατίνης μέχρι να κρυώσει και να αρχίσει να πήζει ελαφρά, χωρίς όμως να στερεοποιηθεί.
5. Απλώνουμε το ζελέ ροδιού πάνω στο τσιζ κέικ και καλύπτουμε με τους σπόρους του ροδιού. Ξαναβάζουμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα. Για να το σερβίρουμε αφαιρούμε τη στεφάνη και κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.
Η συνταγή είναι από το https://www.icookgreek.com