Σαλάτα με άρωμα Κυκλάδων
Το ελληνικό καλοκαίρι έχει γαλάζιες θάλασσες, χρυσές παραλίες, αρμυρίκια και λευκά εκκλησάκια που φωλιάζουν σε βράχους.
Γεύση Αιγαίου, Κυκλάδων και διακοπών, μπορεί να φέρει όλον τον χρόνο στο τραπέζι σας, αυτή η σαλάτα.
Θα τη βρείτε σε εξειδικευμένα μπακάλικα Ελληνικών προϊόντων ή delicatessen που ειδικεύονται στα τυριά. Μπορείτε επίσης να την προμηθευτείτε σε vacuum pack από το νησί των διακοπών σας και να τη διατηρήσετε αρκετούς μήνες, χωρίς να την ανοίξετε.
Μερίδες: 4 (ως κυρίως πιάτο)
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος ψησίματος: 0
Δυσκολία: Ευκολάκι
Θα χρειαστείτε:
• 4 μεγάλες ώριμες τομάτες
• 1 πράσινη πιπεριά
• 1 αγγούρι
• Ένα ματσάκι ρόκα ή/και γλιστρίδα
• 12-16 παξιμαδάκια κρίθινα ή σικάλεως
• 250γρ ξινομυζήθρα
• 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη (προαιρετικά)
• Μια πρέζα ρίγανη ή θρούμπι
• Ελαιόλαδο, ξύδι, αλάτι* και πιπέρι για το dressing
*επειδή και η κάπαρη και οι ελιές ίσως είναι αρκετά αλμυρά, να είστε προσεκτικοί με το αλάτι.
Βήμα-βήμα:
• Περιχύστε τις τομάτες με καυτό νερό, αφήστε τις 2 λεπτά και ξεφλουδίστε τις
• Κόψτε τις σε ένα μεγάλο μπολ, μαζί με την πιπεριά και τη ρόκα/γλυστρίδα
• Τρίψτε τη ρίγανη/θρούμπι
• Προσθέστε όλα τα υλικά (τελευταία τα παξιμάδια, όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, για να μην «παπαριάσουν»)
• Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε