Τα μάφινς του Ποπάι!
Οι ιστορίες του Ποπάι έχουν βοηθήσει χιλιάδες μαμάδες ανά τον κόσμο να ενθαρρύνουν το παιδί τους να δοκιμάσει σπανάκι.
Το σπανάκι διατηρεί εξαιρετική σχέση με το τυρί – συνδυάζονται με πεντανόστιμο αποτέλεσμα, σε πολλές και διαφορετικές συνταγές. Εδώ, το μάφιν του Ποπάι ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους εξ ίσου!
Τυρί: Φέτα + Γραβιέρα ή Κεφαλογραβιέρα
Μερίδες: 8-10 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄
Δυσκολία: Μέτρια
Θα χρειαστείτε:
• 200γρ φέτα, τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
• 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα (όποιο υπάρχει στο ψυγείο!)
• 250γρ. σπανάκι φρέσκο (επιτρέπεται η ζαβολιά του έτοιμου, πλυμένου και καθαρισμένου που βρίσκουμε στο σούπερ-μάρκετ μαζί με τις έτοιμες σαλάτες…)
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
• 3 αβγά
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
• 4 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
• λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
• 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
• Αλάτι & πιπέρι, φρεσκοτριμμένο (αν τα τυριά σας είναι αλμυρούτσικα, αποφύγετε το επιπλέον αλάτι)
Βήμα-βήμα:
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C – αντίσταση πάνω & κάτω.
2. Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό να πάρει βράση και ρίχνετε το σπανάκι να ζεματιστεί για 2 λεπτά. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και το αφήνετε να στραγγίσει καλά στο σουρωτήρι.
3. Χτυπάτε σε ένα μπολ με σύρμα τα αβγά για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτετε το λάδι και το γιαούρτι. Αφού ενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλό
4. Περνάτε το σπανάκι από το μπλέντερ και το ρίχνετε σε μπολ
5. Προσθέτετε τα τυριά, το μοσχοκάρυδο, τον άνηθο και ανακατεύετε
6. Προσθέτετε στο χυλό το μείγμα με το σπανάκι, αλατο-πιπερώνετε ελαφρά και ανακατεύετε.
7. Αδειάζετε το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψάκι με «θέσεις», ειδικό για μάφινς
8. Ψήνετε για 40 λεπτά περίπου, χωρίς να ανοίξετε καθόλου το φούρνο ενδιάμεσα
9. Ξεφορμάρετε τα μάφινς σε πιατέλα